Sign In

Одржана 11. сједница Владе Републике Српске

Објављено:

​Влада Републике Српске утврдила је данас, на 11. сједници, у Бањалуци, Приједлог закона о измјени и допуни Закона о платама запослених у Министарству унутрашњих послова Републике Српске, по хитном поступку.
Предметним законом прописује се да полицијским службеницима са средњом и вишом стручном спремом припада додатна накнада у износу од 10% просјечне плате у Министарству унутрашњих послова, остварене у протеклом мјесецу.

Влада Републике Српске усвојила је Одлуку о суфинансирању исхране и смјештаја редовних студената у установама студентског стандарда према којој ће за ове намјене бити издвојено 4.310.000 КМ у 2019. години.
Поменутом одлуком, Министарство за научнотехнолошки развој, високо образовање и информационо друштво суфинансира смјештај 1,50 КМ и исхрану 3,50 КМ по студенту дневно.
Ова одлука односи се и на студенте смјештене у ЈУ „Дом ученика Бијељина“ у Бијељини.
Јавној установи Студентски центар ''Никола Тесла'' Бања Лука одобрава се до 25 одсто додатних средстава у односу на износ предвиђен за суфинансирање исхране због додатних трошкова исхране студената који нису смјештени у Студентском центру.
За суфинансирање исхране и смјештаја редовних студената у установама студентског стандарда од 2005. године Влада Републике Српске издвојила је укупно 45.364.922 КМ.

Влада Републике Српске прихватила је Информацију у вези са Нацртом споразума о снижењу цијена услуга роминга у јавним мобилним телекомуникацијским мрежама у региону Западног Балкана.
Влада Републике Српске подржава текст Нацрта споразума о снижењу цијена услуга роминга у јавним мобилним телекомуникацијским мрежама у региону Западног Балкана.
Задужује се Министарство саобраћаја и веза Републике Српске да, Министраству комуникација и транспорта БиХ достави мишљење по питању предложеног нацрта споразума.
Задужују се Министарство саобраћаја и веза да у сарадњи са Министарством за европске интеграције и међународну сарадњу Републике Српске о овим закључцима информише Савјет министара БиХ.
Потписивањем овог Споразума ће се остварити вишеструке користи за кориснике услуга мобилних комуникација. Корисници мобилних јавних комуникационих мрежа приликом боравка у земљама потписницама Споразума, моћи ће користити услуге роминга по знатно нижим цијенама него што је то данас, односно под истим условима које имају и грађани у земљама чланицама Европске уније. За очекивати је да ће снижење цијена роминга допринијети не само несметаном функционисању заједничког тржишта, него и повећању захтјева за услугама мобилних комуникација, што у крајњем циљу доприноси постизању већег степена развоја овог тржишта у свим земљама, па и у БиХ.

Влада Републике Српске донијела је Одлуку о оснивању "ХЕ Фоча и ХЕ Паунци" друштва са ограниченом одговорносшћу за производњу и продају електричне енергије Фоча.
Оснивач Друштва је Мјешовити Холдинг „Електропривреда Републике Српске“ Матично предузеће а.д. Требиње. Друштво се оснива као једночлано друштво са ограниченом одговорношћу.

Влада Републике Српске донијела је Одлуку о усвајању Оквирног плана обуке запослених у републичким органима управе Републике Српске за период 2019-2022. године.
Саставни дио овог Оквирног плана је Акциони план за провођење Оквирног плана обуке запослених у републичким органима управе Републике Српске за период 2019 - 2022. године. За провођење Оквирног плана обуке запослених у републичким органима управе Републике Српске за период 2019 - 2022. године задужује се Агенција за државну управу Републике Српске.Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.