Sign In

Премијер Додик и предсједник Србије Борис Тадић отворили у Београду „Парк Републике Српске“

Објављено:

Предсједник Владе Републике Српске Милорад Додик и предсједник Србије Борис Тадић отворили су данас у Београду  Парк Републике Српске, који се налази на новобеоградској обали Саве, између Старог жељезничког моста и „Газеле“ на Старом сајмишту.

Након што су заједно засадили дрво, као симбол пријатељства Републике Српске и Србије, премијер Милорад Додик је рекао да Република Српска жели моћну, демократску и стабилну Србију у европским интеграцијама.

Он је нагласио да је Влада Републике Српске усмјерена ка процесу европских интеграција и изразио очекивање да ће БиХ ускоро потписати Споразум о стабилизацији и придруживању са Европском унијом.

Предсједник Србије Борис Тадић рекао је да „Парк Републике Српске“ није само парк пријатељства него и парк братских веза, који треба да означи да су те везе нераскидиве.

Ова стабла почињу да расту и ускоро ће да понуде грађанима хлад, али ће, истовремено, бити и симбол наших односа, који ће расти и добијати нове димензије“, рекао је предсједник Тадић.

Он је подсјетио да је Србија протеклих година много улагала у Републику Српску и најавио да ће се наставити са улагањима.

Предсједник Тадић је додао да ће демократија у Србији бити посебна потврда положаја српског народа у југоисточној Европи и гарант сигурности за све Србе, без обзира гдје живе.Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.