Sign In

Повећање прихода од боравишне таксе у првом кварталу 2018. године

Објављено:

Приход по основу уплаћене боравишне таксе у првом кварталу 2018. године износи 294.722,23 КМ и већи је за 13.870,10 КМ или 5% у односу на исти период 2017. године. Посматрањем наплате прихода на нивоу локалних заједница, видљиво је да је у градовима Требињу и Источном Сарајеву дошло до значајног повећања овог јавног прихода у односу на претходну годину.

 

Већи износ средстава прикупљених по основу уплате боравишне таксе резултат је примјене нових законских рјешења, повећања дисциплине пореских обвезника, те промотивних активности предузетих од стране Туристичке организације Републике Српске и туристичких организација градова и општина, а у сарадњи са Министарством трговине и туризма.

 

Јавни приход по основу уплаћене боравишне таксе је приход Туристичке организације Републике Српске и туристичких организација градова и општина. Законским прописима је регулисано да се средства прикупљена по основу уплате боравишне таксе користе искључиво за промоцију туристичких потенцијала на нивоу Републике Српске.

 Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.