Sign In

Повећање прихода од наплате боравишне таксе у првих 9 мјесеци ове године

Објављено:

Од почетка примјене Закона о измјенама и допунама Закона о боравишној такси (''Службени гласник Републике Српске'', бр. 106/15), који је ступио на снагу  01.01.2016. године, примјетно је повећање прихода по основу наплате боравишне таксе у Републици Српској.

 

У периоду од јануара до септембра 2017. године примјетно је повећање броја долазака туриста за 11,4%, што је утицало и на повећање броја ноћења за 9,3% у односу на исти период 2016. године. Повећање броја ноћења туриста у првих девет мјесеци ове године утицало је на повећање прихода по основу наплате боравишне таксе. Забиљежено је укупно 854.990 КМ прихода по основу наплате боравишне таксе, док је у истом периоду прошле године уплаћено 779.714 КМ, што је више за 75.276 КМ или 9,65 %.  

 

Већи износ средстава која се прикупе од наплате боравишне таксе, Туристичка организација Републике Српске и туристичке организације градова и општина усмјеравају за промоцију туристичких потенцијала како на локалном нивоу, тако и на нивоу цијеле Републике Српске.

 Подијелите страницу

Copyright © 2014. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.