Sign In

Усвојен Приједлог стратегије развоја трговине у Републици Српској до 2022. године

Објављено:

Влада Републике Српске, на сједници одржаној 13. јула 2017. године, разматрала је и усвојила Приједлог стратегије развоја трговине до 2022. године.

Усвајању Приједлога стратегије развоја трговине претходиле су стручне расправе, које су одржане у Палама, Бањалуци и Бијељини, а на којима су били присутни представници подручних привредних комора, привредних субјеката, инспекцијских органа и удружења за заштиту потрошача у Републици Српској.

Помоћник министра за трговину Душанка Тегелтија навела је да је нова Стратегија развоја трговине у Републици Српској до 2022. године један од најзначајнијих стратешких докумената у области трговине  и трговинске политике у Републици Српској.

Према њеним ријечима, предложена Стратегија бави се кључним питањима о неопходности стварања ефикасног институционалног и законодавног оквира за развој трговине, брендирања као фактора развоја трговинског сектора, заштите потрошача у трговинском сектору, развоја електронске трговине, унапређења и стимулисања конкурентности домаћих привредних друштава и њихових производа, као и равномјерног регионалног развоја трговине и заступљености трговинске мреже.

Стратегија развоја трговине у Републици Српској до 2022. године, у форми приједлога, биће разматрана на 20. сједници Народне скупштине Републике Српске 18.07.2017. године.Подијелите страницу

Copyright © 2014. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.