Sign In

Утврђен Нацрт закона о посредовању у промету непокретности

Објављено:

Влада Републике Српске утврдила је данас, на 51. Сједници, Нацрт закона о посредовању у промету непокретности којим се прописују услови за обављање дјелатности посредовања у промету  непокретности на територији Републике Српске.

„Министарство трговине и туризма приступило је изради закона с намјером да се први пут регулише област посредовања у промету непокретности. Овим законом обезбиједиће се виши степен заштите права у коришћењу услуга посредника у промету и закупу непокретности“, изјавила је министар трговине и туризма Сузана Гашић на конференцији за медије одржаној након сједнице Владе.

Гашићева је навела да су приликом израде Нацрта закона консултоване све релевантне стране, ради проналаска што бољег рјешења, као и да је отворена могућност за дораду закона у наредном периоду.

„Уредићемо обављање ове дјелатности, права и обавезе агената посредовања, налогодаваца у промету непокретности, опште услове пословања, склапање уговора о посредовању и слично. Предвиђена је обавеза издавања рјешења за привредне субјекте и лица која ће се бавити прометовањем непокретности, као и обавеза осигурања правних лица која ће се бавити овом дјелатношћу. Ту су и остале обавезе које треба да допринесу правној сигурности свих учесника у прометовању непокретности“, рекла је Гашићева.

Она је истакла да је доношење Закона о посредовању у промету непокретности планирано и Програмом економских реформи Републике Српске.

 Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.