Sign In

Министар Клокић потписао Споразум о сарадњи између Министарства за економске односе и регионалну сарадњу и Факултета политичких наука

Објављено:

​​​Министар за економске односе и регионалну сарадњу Републике Српске Златан Клокић, и декан Факултета политичких наука Универзитета у Бањој Луци проф. др Здравко Злокапа потписали су данас, четвртак (26.04.2018.године) Споразум о сарадњи између Министарства за економске односе и регионалну сарадњу и Факултета политичких наука.

Циљ Споразума о сарадњи представља остваривање заједничког дјеловања Министарства за економске односе и регионалну сарадњу Републике Српске и Факултета политичких наука Универзитета у Бања Луци, у циљу обезбјеђења различитих облика научне, наставне и стручне сарадње.

Декан Факултета политичких наука је рекао да ће Споразум обухватити креирање и провођење перманентне едукације и усавршавања стручних радника, као и омогућавање и провођење практичне наставе.

Ресорни министар је додао да ће Министарство за економске односе и регионалну сарадњу омогућити практичну наставу за студенте Факултета политичких наука, а да ће Факултет политичких наука заузврат омогућити стручним радницима Министарства учешће на научним скуповима у организацији Факултета, приступ информацијама  које су добијене  научним истраживањем,  као   и могућност коришћења стручне литературе Факултета.

​​Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.