Sign In

Одржан састанак са члановима Мисије стручне процјене Европске комисије o кривичном поступку и организованом криминалу у БиХ

Објављено:

​​У координацији Министарства за економске односе и регионалну сарадњу Републике Српске, данас, 10. октобра 2017. године, одржано је неколико састанака представника републичких институција и чланова Мисије стручне процјене Европске комисије о кривичном поступку и организованом криминалу у Босни и Херцеговини.

На састанцима су учествовали представници Министарства унутрашњих послова, Министарства правде, Министарства за економске односе и регионалну сарадњу, Агенције за управљање одузетом имовином Републике Српске, Центра за едукацију судија и тужилаца Републике Српске, као и представници Врховног суда Републике Српске и Републичког тужилаштва Републике Српске.

Представници данашње Мисије разговарали су са представницима институција Републике Српске о законодавном и институционалном оквиру, те расположивим  капацитетима за спровођење прописа у областима борбе против организованог криминала, корупције, прања новца, тероризма и финансијског криминала у Републици Српској и БиХ.

Мисија стручне процјене је један од механизама путем којег се, након подношења званичног Захтјева земље за чланство у ЕУ, прикупљају информације и сачињавају извјештаји о процјени стања у конкретним областима и њиховoj усаглашености са ЕУ захтјевима. Информације и документи, прикупљени путем мисије и пратећих разговора са надлежним институцијама, јавним установама и предузећима, синдикатима, удружењима и сл., Европској комисији служе за дефинисање коначног мишљења о поднесеном Захтјеву земље за чланство у ЕУ (Аvis).

Поред представника Европске комисије и делегације ЕУ у БиХ, у саставу Мисије били су и експерти из Белгије и Словеније.​

​​Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.