Sign In

Одржава се Округли сто о налазима из Извјештаја Мисије стручне процјене ЕУ о кривичном поступку и организованом криминалу из 2017. године

Објављено:

Као наставак на Мисију стручне процјене о кривичном поступку и организованом криминалу из 2017. године, Европска унија је организовала Стручни округли сто који се одржава у Сарајеву данас, 31.5. и сутра, 01.6.2018. године.

Округли сто је организован ради разматрања налаза из Извјештаја Мисије стручне процјене ЕУ о кривичном поступку и организованом криминалу, која се у БиХ одржала у периоду од 9. до 13.10.2017. године, те прикупљања додатних информација, након чега ће Европска комисија доставити препоруке са циљем да надлежне институције на свим нивоима власти у БиХ унаприједе свој вид борбе против корупције и организованог криминала.

Мисија стручне оцјене из октобра 2017. године и Округли сто дио су ширих напора Европске комисије у припреми Мишљења о захтјеву БиХ за чланство у Европској унији.

Министарство за економске односе и регионалну сарадњу је у својству републичког координатора процеса европских интеграција координисало и организовало учешће представника надлежних институција Републике Српске, те на састанцима Округлог стола учествују представници Министарства унутрашњих послова, Министарства правде, Министарства за економске односе и регионалну сарадњу и Агенције за управљање одузетом имовином Републике Српске.

​​Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.