Sign In

Одржава се Трећи састанак Пододбора за унутрашње тржиште и конкуренцију, укључујући заштиту здравља и потрошача између ЕУ и БиХ

Објављено:

​Данас, 20. септембра 2018. године, у Бриселу се одржава трећи по реду састанак Пододбора за унутрашње тржиште и конкуренцију, укључујући заштиту здравља и потрошача између ЕУ и БиХ.

Делегацију Републике Српске на састанку Пододбора чине представници Министарства за економске односе и регионалну сарадњу, Министарства трговине и туризма, Министарства правде, Министарства здравља и социјалне заштите, Агенције за банкарство Републике Српске и Агенције за осигурање Републике Српске.

У складу са дневним редом и припремљеним Документом за дискусију, представници надлежних институција у БиХ са представницима Европске комисије разговарају о оствареном напретку у протеклих годину дана у испуњавању обавеза проистеклих из Споразума о стабилизацији и придруживању између ЕУ и БиХ у областима: банкарства, осигурања и других финансијских услуга, небанкарског сектора, рачуноводства и ревизије, права привредних друштава, поједностављења процедура регистрације пословних субјеката, конкуренције и државне помоћи, јавног здравства, заштите потрошача, јавних набавки и концесија, права пословног настањивања и слободе пружања услуга, заштите интелектуалног, индустријског и трговинског власништва и сл.

Пододбор за унутрашње тржиште и конкуренцију, укључујући заштиту здравља и потрошача између ЕУ и БиХ један je од седам пододбора за праћење спровођења Споразума о стабилизацији и придруживању између ЕУ и БиХ, који је ступио на снагу од 1. јуна 2015. године. Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.