Sign In

Одржава се први састанак Посебне групе за реформу јавне управе између ЕУ и БиХ

Објављено:

​Први састанак Посебне групе за реформу јавне управе у оквиру Одбора за стабилизацију и придруживање између ЕУ и БиХ одржава се данас, 1. фебруара 2017. године, у Мостару.

Поред представника Министарства за економске односе и регионалну сарадњу, а у складу са Рјешењем које је Влада Републике Српске донијела на својој 107. сједници, одржаној 12. јануара 2017. године, Републику Српску на састанку представљају представници Министарства управе и локалне самоуправе, Министарства правде, Министарства унутрашњих послова, Генералног секретаријата Владе Републике Српске, Агенције за информационо друштво Републике Српске, Агенције за државну управу Републике Српске и Главне службе за ревизију јавног сектора Републике Српске.

На састанку ће се, између осталог, разматрати теме које се односе на стратешки оквир реформе јавне управе и реформе управљања јавним финансијама, правни и институиционални оквир за систем креирања политика, систем координације у процесу европских интеграција, транспарентност у процесу креирања политика, државну службу и управљање људским потенцијалима, те питања везана за законодавство о управи, приступ јавним информацијама заштиту права на добру управу и систем судског преиспитивања управних аката.Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.