Sign In

Трећи позив Фонда за Западни Балкан

Објављено:

​​У оквиру Фонда за Западни Балкан  објављен је Трећи позив за достављање приједлога пројеката. Рок за достављање приједлога пројеката је 10. децембар 2019. године.

Главни циљ Фонда за Западни Балкан је подстицање сарадње између његових чланица (Албанија, Босна и Херцеговина, Косово *, Црна Гора, Северна Македонија, Србија), јачањем сусједских односа

и регионалне кохезије.

Предметни позив обухвата три области:​

  1. Културна сарадња;
  2. Образовање и научна размјена;
  3. Одрживи развој.

Промоција помирења, европске интеграције, прекогранична сарадња, слобода изражавања, родна равноправност и млади су свеобухватна питања која покривају све акције у кључним областима активности WBF-а.

У предметном Позиву могу да учествују:

  • правна лица основана у земљама Западног Балкана;
  • непрофитне организације и организације цивилног друштва;
  • специфичне организације као што су (локални и регионални јавни субјекти, пословна удружења, образовне установе, културне и спортске организације).

Буџет предметног позива износи 250 000 евра.

Детаљне информације о Позиву доступне су на сљедећој интернет страници: http://westernbalkansfund.org/2019/10/28/wbf-3rd-call/.

Фонд за западни Балкан (WBF) је међународна организација коју су основале владе Албаније, Босне и Херцеговине, Косова *, Северне Македоније, Црне Горе и Србије. Фонд финансирањем малих и средњих пројеката у областима културе, образовања, научне размјене и одрживог развоја промовише сарадњу и заједничке вриједности грађана и цивилног друштва.

 

 

____________________

* Ова ознака не доводи у питање ставове о статусу и у складу је са Резолуцијом СБУН 1244/1999 и Мишљењем Међународног суда правде о проглашењу независности КосоваПодијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.