Sign In

У Министарству финансија одржан састанак са делегацијом ММФ-а

Објављено:

Министар финансија, др Зоран Тегелтија, одржао је данас састанак са делегацијом Међународног монетарног фонда (ММФ) у БиХ, предвођеном новоименованим Шефом Мисије ММФ-а за БиХ, господином Мартином Петријем и Резидентним представником Међународног монетарног фонда у БиХ, господином Франциском Пародијем.

Министар Тегелтија је, у разговору са делегацијом ММФ-а, презентовао показатеље за предстојећи двогодишњи период базиране на досадашњим макроекономским кретањима.

„Буџет и Програм економских реформи налазе се у завршној фази израде, али ће правце за раст и развој економије дефинисати нова Влада Републике Српске, која ће поменуте акте у форми Приједлога упутити на разматрање и усвајање у Народној скупштини Републике Српске", навео је овом приликом Тегелтија.

Представници ММФ-а су истакли да су задовољни досадашњом сарадњом, као и динамиком израде поменутих аката, посебно истичући да су политике Владе Републике Српске у потпуности у складу са циљевима и мјерама из Писма намјере и Програмом економских реформи.

​У протекла два дана посјете Бањалуци, Мисија ММФ-а је разговоре на експертском нивоу одржала са представницима Министарства финансија Републике Српске, разматрајући по сегментима области: буџета и јавних финансија, макроекономских анализа и политика, трезорског пословања и управљања дугом.Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.