Sign In

Крај фебруара рок за предају финансијских извјештаја

Објављено:

​​​​​Министарство финансија обавјештава сва правна лица и предузетнике који воде двојно књиговодство да је чланом 25. Закона о рачуноводству и ревизији Републике Српске („Службени гласник Републике Српске", број 94/15), у даљем тексту: Закон, прописана обавеза предаје финансијских извјештаја у Јединствени регистар финансијских извјештаја, у даљем тексту: Регистар, којег води Агенција за посредничке, информатичке и финансијске услуге (АПИФ).

Годишњи финансијски извјештаји сачињени за обрачунски период од 01. јануара до 31. децембра 2016. године предају се најближој пословној јединици АПИФ-а, најкасније до 28. фебруара 2017. године.

Правна лица која, у складу са Законом, имају обавезу да сачињавају и презентују консолидоване финансијске извјештаје дужна су да консолидоване финансијске извјештаје сачињене за обрачунски период од 01. јануара до 31. децембра 2016. године предају најближој пословној јединици АПИФ-а, најкасније до 30. априла 2017. године.

Истовремено, упозоравамо све обвезнике сачињавања и предаје финансијских извјештаја да уколико не сачине финансијске извјештаје за обрачунски период од 01. јануара до 31. децембра 2016. године и исте у Законом прописаном року не поднесу АПИФ-у да тим поступком чине прекршајне радње за које је прописана новчана казна у износу од 3.000 КМ до 15.000 КМ за правно лице, као и казна за одговорно лице у правном лицу у износу од 300 КМ до 1.500 КМ.​Подијелите страницу

Copyright © 2014. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.