Sign In

Заштита природе - акти у процедури

Објављено:

План управљања Парк шумом “Слатина“ за период 2018-2027. године

Завод за физикалну медицину и рехабилитацију Др Мирослав Зотовић, као управљач заштићеног подручја Парк шума „Слатина“, доставио је План управљања Парк шумом “Слатина“ за период 2018-2027. године, на усвајање, у складу са чланом 77. Закона о заштити природе ("Службени гласник Републике Српске", бр: 20/14).

У складу са чланом 15. Закона о заштити природе, током израде аката о заштити  природних  вриједности, планова управљања, као и других аката који се доносе у складу са овим законом,  учешће јавности се обезбјеђује, путем јавног увида. Поступак јавног увида спроводи Министарство надлежно за заштиту животне средине. Мишљења и примједбе на План управљања заинтересована јавност може достављати на e-mail: z.stojicic@mgr.vladars.net, 30 дана од дана објављивања Плана управљања на Порталу.

 

Приједлог рјешења о претходној заштити Парка природе "Уна"

Министарство за просторно уређење, грађевинарство и екологију покренуло је поступак проглашавања претходне заштите подручја ријеке Уне, узимајући у обзир чињенице да постоји опасност да ће подручје ријеке Уне бити озбиљно угрожено, у вези са планираном изградњом одлагалишта радиоактивног и истрошеног нуклеарног горива на локацији Трговска гора у Хрватској, односно у непосредној близини ријеке Уне, а која је због идентификованих природних вриједности и планирана за заштиту у категорији парк природе.

На захтјев овог министарства, у смислу члана 66. Закона о заштити природе („Службени гласник Републике Српске“, број 20/14) Републички завод за заштиту културно – историјског и природног насљеђа је израдиo Стручно мишљење за претходну заштиту ријеке Уне.

У складу са чланом 15. Закона о заштити природе ( „Службени гласник Републике Српске“, број 20/14) током израде акта о заштити  природних  вриједности обезбјеђује се учешће јавности, путем јавног увида. Поступак јавног увида за предметно заштићено подручје спроводи министарство надлежно за заштиту животне средине. Мишљења и примједбе на Приједлог рјешења  заинтересована јавност може достављати на e-mail: z.stojicic@mgr.vladars.net, 30 дана од дана објављивања Приједлога рјешења на Порталу. ​Подијелите страницу

Copyright © 2014. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.