Sign In

Министар Давор Чордаш са повратницима у Дервенту - стигла струја у обновљене куће

Објављено:

Mинистар за избјеглице и расељена лица РС Давор Чордаш, посјетио је повратничка насеља у околини Дервенте, у којима су у протеклој години имплементирани пројекти Министарства укупне вриједности преко 350.000 КМ.
Обиласком локација у Модрану, Жеравцу и Кулини, министар се увјерио да су сви планирани пројекти завршени или су у завршној фази, а мјештани нису крили радост и захвалност што се у овом крају коначно стварају услови за достојанствен живот повратника.
Породица Чичак вратила се у Дажницу прије 6 година, али струја до њиховог дома дошла је тек ове године. Ана Чичак је захвалила министру Чордашу што је препознао муку обичног човјека и средства усмјерио према најугроженијим категоријама.
„Коначно је стигла струја и у наше куће“, рекла је Ана и додала да је министар Чордаш унио оптимизам у повратничке домове и донио наду да је опстанак Хрвата на овим просторима могућ.
У току протекле године, Министарство за избјеглице и расељена лица РС је за обнову и изградњу стамбених јединица за повратнике у Дервенти издвојило 120.000 КМ, за реконструкцију електро мреже 100.000 КМ, а 137.500 КМ усмјерено је за помоћ одрживом повратку.
Министар је рекао да ће и у наредном периоду, у оквиру својих могућности, кроз пројекте Министарства и путем Комисије за избјеглице БиХ, наћи начин да помогне свим породицама које одлуче да се врате или су се већ вратиле на своја имања.Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.