Sign In

У току Јавна расправа о Нацрту закона о социјалном становању

Објављено:

Народна скупштина, на својој Другој сједници, одржаној 31. јануара 2019. године, прихватила је Нацрт закона, те задужила предлагача - Владу Републике Српске, односно Републички секретаријат за расељена лица и миграције да о истом проведе Јавну расправу у трајању од 60 дана, те да достави Народној скупштини уз Приједлог закона, Извјештај о резултатима Јавне расправе са мишљењима и приједлозима.

У складу са закључком Народне скупштине Републике Српске, Републички секретаријат за расељена лица и миграције позвао је све заинтересоване субјекте, физичка и правна лица, научне и стручне институције, да Републичком секретаријату за расељена лица и миграције доставе своје мишљење и приједлоге на наведени Нацрт закона, и то кроз попуњен образац/формулар за приједлоге за измјену и/или допуну Нацрта закона.

Организоване су усмене јавне расправе у седам регионалних центара Републике Српске. У Приједору, Добоју, Бијељини и Зворнику оне су већ проведене, док ће у Источном Сарајеву бити одржана 05.03, у Требињу 06.03, и у Бањалуци 12.03.2019. године.

Нацрт закона о социјалном становању, формулар за приједлоге и све остале информације о Јавној расправи могу се наћи на интернет страници Републичког секретаријата за расељена лица и миграције, те позивамо све заинтересоване да доставе своје приједлоге, како би дошли до квалитетног Приједлога закона који би се нашао пред посланицима Народне скупштине Републике Српске.​Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.