Sign In

CERIC-ERIC нуди приступ инструментима и лабораторијама

Објављено:

CERIC-ERIC (Central European Research Infrastructure Consortium) расписао је јавни позив за достављање пријава за приступ интегрисаном мултидисциплинарном истраживачком центру за материјале и биоматеријале. 

CERIC-ERIC омогућава истраживачима да користе више од 50 комплементарних инструмената и двије лабораторије за подршку, као и за мултидисциплинарна истраживања у свим областима науке о материјалима и нанотехнологија. Истраживачи из цијелог свијета могу се пријавити за бесплатан приступ, под условом да се резултати истраживања објаве и да се помене CERIC. Поред тога што нуди приступ инструментима и лабораторијама, CERIC нуди подршку истраживачима за мобилност (одређене врсте трошкова), публикацијама отвореног приступа и друго.

Детаљан опис инструмената и техника које су на располагању истраживачима кроз овај позив можете прегледати на овом линку.

Рокови за пријаву су:

-      1. март 2019. године – 17.00 часова, прва евалуација и могућност унапређења приједлога,

-      1. април 2019. године – 17.00 часова, препоручује се само за експерте који користе све инструменте и технике.

Такође, наглашавамо да истраживачи из Републике Српске и цијеле Босне и Херцеговине могу остварити додатне бенефите у оквиру пројекта H2020 ACCELERATE путем промотивног отвореног приступа. У оквиру овог пројекта истраживачи могу на захтјев добити персонализовану подршку за предложене припреме, мјерења и анализу података. Путем овог линка можете се пријавити за промотивни отворени приступ.

 Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.