Sign In

Конкурс за финансијску подршку пројеката развоја технологијa, набавке опреме и учешћа на стручним скуповима о развоју технологијa у Републици Српској за 2013. годину

Објављено:

Министарство науке и технологије је објавило конкурс за финансијску подршку пројеката развоја технологијa, набавке опреме и учешћа на стручним скуповима о развоју технологијa у Републици Српској за 2013. годину.
Конкурс је отворен до 01.10.2013. године.
Финансијска подршка развоја технологијa у Републици Српској за 2013. годину обухвата сљедеће врсте пројеката:
а)     Развој технологијa за:
1.  Израду елабората за подстицај технолошког развоја одговарајућих области од значаја за привредни развој,
2. Тестирање и увођење савремене или значајно побољшане постојеће технологије, са могућношћу провјере на моделу, прототипу или пилот-технологији.
б)  Обезбјеђење савремене опреме којом се уводи нова технологија или значајно побољшава постојећа, према одговарајућој спецификацији, за конструкцију, израду и    испитивање савремене опреме (сопствени развој).
в)   Учешће на стручним скуповима о развоју технологијa за:
1. Излагање рада на стручном скупу о развоју технологија у земљи или иностранству,
2. Учешће у организацији стручних скупова о развоју технологијa у земљи.

Детаље о конкурсу можете пронаћи овдје

Напомена:
У складу са Законом о научноистраживачкој дјелатности и технолошком развоју, Министарство је усвојило Правилник о поступку  уписа у регистар правних и физичких лица која се баве развојем технологија, објављен у „Службеном гласнику Републике Српске“, број 18/13.
У регистар се уписују научноистраживачке организације, високошколске установе, привредна друштва, удружења или фондације и физичка лица која се баве развојем технологија.
Упис у овај регистар ће од 01.01.2014. године бити услов за остваривање права за додјелу  средстава финансијске подршке за сва правна и физичка лица која се баве развојем технологија. Овим путем Вас позивамо да приликом пријаве на овај конкурс поднесете и захтјев за упис у регистар. Правилник и прописани образац захтјева за упис налази се на сајту Министарства.
У складу са Правилник о поступку  уписа у регистар правних и физичких лица која се баве развојем технологија захтјев за упис у регистар не подносе научноистраживачке организације које су уписане у Регистар научноистраживачких организација који се води у Министарству и високошколске установе које су уписане у Регистар високошколских установа који се води у Министарству просвјете и културе.Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.