Sign In

Расписан конкурс за суфинансирање научних публикација у 2019. години

Објављено:

​Министарство за научнотехнолошки развој, високо образовање и информационо друштво  расписало је Конкурс за  суфинансирање научних публикација у 2019. години.

Министарство суфинансира сљедеће научне публикације:

  1. Научне монографије  
  2. Научне часописе
  3. Зборнике

Право пријаве на конкурс имају аутори научних публикација уписани у Регистар истраживача који се води при Министарству, односно E-CRIS.RS систем, високошколске установе, научноистраживачке организације уписане у Регистар научноистраживачких организација који се води при Министарству (односи се на институте и удружења) и овлашћени издавачи научних публикација, по одређеном, конкретном захтјеву за сваку научну публикацију појединачно.

У складу са Планом расподјеле буџетских средстава Министарства за 2019. годину, укупна средства за ову намјену износе 120.000,00 KM. Министарство задржава право да у току године изврши корекцију висине финансијских средстава за ову намјену, у складу са расположивим средствима у 2019. години.

За избор и вредновање научних публикација министар ће именовати стручну комисију.

Рок за достављање пријава на Конкурс за суфинансирање научних публикација за 2019. годину је 15.11.2019. године.

Пријаве са потребном документацијом слати поштом на адресу:

Министарство за научнотехнолошки развој, високо образовање и информационо друштво, Трг Републике Српске бр. 1, 78000 Бања Лука, са обавезном назнаком "Пријава на конкурс за суфинансирање научних публикација".

Учесници  конкурса пријаве могу предати и лично на централни протокол Владе Републике Српске (Административни центар Владе Републике Српске, ламела А, приземље).

 Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.