Sign In

Посјета Холгера Бинзлеа

Објављено:

Министар науке и технологије Јасмин Комић разговарао је данас са Холгером Бинзлеом (Holger Bienzle), директором компаније „Бератер" из Беча, и Тихомиром Латиновићем, професором на Катедри за аутоматизацију и механизацију Машинског факултета Универзитета у Бањој Луци

Састанку су присуствовали и помоћник министра Биљана Војводић и директор Иновационог центра Бања Лука  Драго Гверић.

Бинзле је упознао присутне са радом компаније „Бератер", једном од водећих  аустријских консултантских фирми за обуку и развој људских ресурса. Он је истакао је да је ова компанија у протеклих неколико година учествовала у више од стотину пројеката које је финансирала Европска унија, као координатор пројекта, партнер или евалуатор. Кроз ове пројекте развила се одржива европска партнерска мрежа са више од 500 организација.

Директор „Бератера" је пренио своја искуства из учешћа у међународним пројектима, истичући да се међу клијентима компаније налазе и институције из јавног сектора.

Министар Комић је истакао да је један од стратешких циљева Владе Републике Српске јачање међународне сарадње у области истраживања и иновација, посебно кроз учешшће истраживача и научноистраживачких организација из Републике Српске у програмима Хоризон 2020, COST акцијама и ЕУРЕКА. 

Посебно интересовање директор „Бератера" је показао за рад Иновационог Центра Бања Лука.  На састанку су такође идентификоване и потенцијалне области за сарадњу у наредном периоду.Подијелите страницу

Copyright © 2014. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.