Sign In

Додијељене субвенције каматне стопе на стамбене кредите новим корисницима

Објављено:

​​Министарство породице, омладине и спорта одобрило је 140 захтјев од укупно 151 пристиглог на другом овогодишњем конкурсу за избор корисника субвенције каматне стопе на стамбене кредите за младе и младе брачне парове. За ове намјене у буџету за 2019.годину обезбијеђена су средства у износу од 1 700 000 КМ.

Одбијени су само захтјеви подносилаца који нису испуњавали основне услове конкурса а то су: држављанство Републике Српске, до 35 година старости у моменту подизања кредита и кредит подигнут из средстава Инвестиционо – развојне банке Републике Српске.
 
Посебан програм субвенционисања каматне стопе на стамбене кредите за младе и младе брачне парове се реализује од 2008. године, а укупан број додијељених субвенција од почетка реализације овог програма, укључујући и посљедњи расписани конкурс, износи 3849.
 
Списак корисника субвенције објављен је на страници Министарства породице, омладине и спорта, а субвенција свим корисницима важи од датума одобрења наведеног у рјешењу до краја отплате кредита.
 

​​Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.