Sign In

Министар Давидовић на састанку о организацији EYOF-a 2019

Објављено:

​Министар породице, омладине и спорта, Јасмина Давидовић, изјавила је да су на данашњем састанку на Јахорини договорене даље активности у вези са организацијом Европског омладинског олимпијског фестивала који ће бити одржан 2019. године у Источном Сарајеву и Сарајеву.

Давидовићева је истакла да је град Источно Сарајево задужен за технички дио, да припреми приједлог који ће ићи према министарствима и даље у Владу Републике Српске.

"Треба што брже и крупним корацима да идемо у организацију Ејофа, јер вријеме пролази, а битно је да инфраструктура буде добро и квалтетено урађена како би олимпијада била организована на највишем нивоу", рекла је Давидовићева.

Она је додала да је важно да Јахорина буде препознатљива у цијелом региону, да врати стари сјај који је имала у вријеме Олимпијских игара 1984. године.

"До сада је потврђено учешће 45 земаља и то ће бити добра промоција планине. Важно је што ће доћи велики број младих људи који ће се дружити, склапати пријатељства и тиме превазилазити међусобне предрасуде, уколико постоје", нагласила је Давидовићева.

На радном састанку, чији је домаћин и иницијатор био градоначелник Источног Сарајева, Ненад Вуковић, констатовано је да је неопходно што прије почети са изградњом инфраструктуре за организацију EYOF-a, а учесници су се сагласили да ће у наредних 15 дана припремити материјал који ће бити понуђен Влади Српске.

Вуковић је изразио наду да ће Влада прихватити приједлог и да ће дати конкретна задужења, прије свега Олимпијском центру "Јахорина", за оно што је потребно предузети када је ријеч о инфраструктури на Двориштима за организацију биатлона и нордијских дисциплина у оквиру EYOF-a.

"Ту је и набавка ледених плоха за спортску дворану `Пеки` на Палама за организацију карлинга, као и постављање монтажне дворане на помоћном терену `Славије` и набавка леда за организацију дисциплине брзо клизање", навео је Вуковић.

Он сматра да је логично да за извођење ових радова Влади Српске предложи Олимпијски центар зато што је већ показао у претходном периоду да је способан да уради брзо и квалитетно одређене грађевинске радове.

"Тако би власници ледених плоха које ће моћи да се користе на различитим локацијама, широм Српске, били Влада и Олимпијски центар `Јахорина`. Важно је да имамо заоставштину послије EYOF-a у дијелу инфраструктуре, као што обично и буде послије великих такмичења", истакао је Вуковић. Радном састанку присуствовали су и министар трговине и туризма Републике Српске Предраг Глухаковић и предсједник Управног одбора Олимпијског центра "Јахорина" Недељко Елек.Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.