Sign In

Састанак радне групе за реализацију регистрације пословних субјеката електронским путем

Објављено:

​Дана 11.06.2019. године, одржан је састанак Радне групе Владе Републике Српске за реализацију регистрације пословних субјеката у Републици Српској електронским путем, коју чине представници ресорних министарстава, републичких управа и агенција.

Концепт регистрације пословних субјеката електронским путем подразумијева, поред процеса дигитализације судске архиве, израду софтверског и хадрверског рјешења и пратећих институционалних промјена и измјене и допуне постојећих закона и усвајање пратећих поздаконских аката.

На састанку је разматран процес регистрације пословних субјеката и усаглашавани су приједлози законских прописа којима је прописано оснивање и регистрација пословних субјеката у Републици Српској, а који су у фази нацрта усвојени на Другој редовној сједници Народне скупштине Републике Српске. Усаглашавани су Закон о измјенама и допунама Закона о регистрацији пословних субјеката, Закон о измјенама и допунама Закона о занатско-предузетничкој дјелатности, те Закон о измјени Закона о привредним друштвима.

Састанак је организовало Министарство привреде и предузетништва, које у Републици Српској координише ову активност.Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.