Sign In

Четрнаесто савјетовање правника - 06. и 07. октобра у Бањој Луци

Објављено:

​Четрнаесто савјетовање правника под називом "Октобарски правнички дани", биће одржано на Правном факултету Универзитета у Бањој Луци, 06. и 07. октобра 2017. године, са почетком рада у 10,00 часова.

Наведено савјетовање одржава се под покровитељством Министарства правде у Влади Републике Српске, а у организацији Удружења правника РС и Правног факултета Универзитета у Бањој Луци, са суорганизаторима.

Савјетовање ће радити у шест катедри:

  • државноправна;
  • управноправна и радноправна;
  • грађанскоправна;
  • привредноправна;
  • међународноправна и
  •  кривичноправна катедра.

Првог радног дана предвиђено је и одржавање промоције књиге "Бесједе – прилог афирмации науке и умјетности", аутора академика проф. др Рајка Кузмановића, предсједника Академије наука и умјетности РС и предсједника Удружења правника РС.

У току Савјетовања биће организован "Правнички час" посвећен Марку Арсовићу, угледном правнику, судији и адвокату те "Правничко вече" за учеснике Савјетовања као и друге активности.

Савјетовање "Октобарски правнички дани" одржавају се редовно од 2004. године, у првој седмици мјесеца октобра, а прерасло је у својеврстан догађај у Републици Српској и у правничкој јавности ФБиХ те добрим дијелом и у земаљама из региона.

 Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.