Sign In

Вјеродостојна исправа и рачун или извод за телекомуникационе услуге те РТВ такса

Објављено:

​Посланици Народне скупштине Републике Српске данас су, у трећем наставку 23. редовне сједнице, у Бањој Луци, усвојили Нацрт закона о измјенама и допунама Закона о извршном поступку.

Измјенама и допунама овог закона се извршавају одлуке Уставног суда Републике Српске и Уставног суда БиХ, те врши усаглашавање са Законом о премјеру и катастру непокретности Републике Српске, Законом о судовима Републике Српске и Правилима за израду закона и других прописа.

Министар правде у Влади Републике Српске Антон Касиповић је, образлажући ово законско рјешење, нагласио да су измијењене и одредбе којима се дефинише појам вјеродостојне исправе.

„Основни судови у Републици Српској упутили су иницијативу Министарству правде за измјену Закона о извршном поступку, која се односи на одредбе члана 29.овог закона, којим се дефинише појам вјеродостојне исправе, на начин да се као вјеродостојна исправа, поред наведеног, пропише и рачун или извод за телекомуникационе услуге и РТВ таксу,"  навео је министар Касиповић.

Предложено рјешење ће растеретити основне судове у Републици Српској за око 16.000 тужби годишње у парничним предметима, неће утицати на умањење буџета Републике Српске нити ће изискивати већа новчана давања за плаћање судских такси јер наведене измјене прате и конкретна рјешења у Нацрту Закона о измјенама и допунама Закона о судским таксама.Подијелите страницу

Copyright © 2014. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.