Sign In

Дефинисане одредбе које се односе на поступање стручног савјетника суда и јавног тужилаштва

Објављено:

​Посланици Народне скупштине Републике Српске усвојили су данас, у другом наставку Шесте редовне сједнице, у Бањој Луци, Нацрт закона о измјенама и допунама Закона о заштити и поступању са дјецом и малољетницима у кривичном поступку.

Образлажући наведено законско рјешење, министар правде у Влади Републике Српске Антон Касиповић рекао је да су Нацртом овог закона дефинисане одредбе које се односе на поступање стручног савјетника суда и јавног тужилаштва.

"Измјенама закона прецизније су дефинисане одредбе које се односе на поступање стручног савјетника суда и јавног тужилаштва, односно стручног лица органа старатељства и тужилаштва, када се у кривичним предметима против учинилаца кривичних дјела на штету дјеце или малољетника, дијете појављује као очевидац или свједок оштећен кривичним дјелом", рекао је министар Касиповић .

Он је додао да је, с обзиром на то да су донесени нови Закон о извршењу кривичних и прекршајних санкција, Кривични законик, Закон о полицији и унутрашњим пословима, те Закон о јавним тужилаштвима, било неопходно ускладити одредбе Закона о заштити и поступању са дјецом и малољетницима у кривичном поступку са одредбама ових закона.

Нацрт закона о измјенама и допунама Закона о заштити и поступању са дјецом и малољетницима у кривичном поступку, упућен је у јавну расправу у трајању од 30 дана.

 Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.