Sign In

Нацрт Закона о одузимању имовине која је проистекла извршењем кривичног дјела, није политичко и предизборно законско рјешење

Објављено:

​Посланици Народне скупштине Републике Српске су у наставку 23. редовне сједнице, у Бањој Луци, обавили расправу о Нацрту новог Закона о одузимању имовине која је проистекла извршењем кривичног дјела.

Наведеним законским рјешењем уређују се услови, поступак и органи надлежни за откривање, одузимање и управљање имовином која је проистекла извршењем кривичног дјела и прекршаја, те међународна сарадња.

Основни циљ доношења новог закона јесте да се на свеобухватан и прецизан начин уреде правила поступка, унутар којег ће се моћи ефикасно открити, осигурати и по потреби, привремено или трајно одузети имовина, која је проистекла извршењем кривичног дјела или прекршаја, прописаних важећим законодавством у Републици Српској.

Министар правде у Влади Републике Српске Антон Касиповић је рекао је да Нацрт Закона о одузимању имовине која је проистекла извршењем кривичног дјела, није политичко и предизборно законско рјешење.

"Министарство правде Репбулике Српске не предлаже такве законе, али и не идеализује рјешења која предлаже", истакао је министар Касиповић у Народној скупштини у завршној ријечи о наведеном законском рјешењу.

Он је нагласио да нико не смије да трпи штету од евентуалне недоречености овог закона, о чему ће се водити рачуна до његове коначне верзије.

"Правда је задовољена онда када заједница буде намирена за штету која јој је причињена. Спреман сам да ми имовина буде провјерена, јер је било наручених новинских текстова да имам апартмане у Опатији, што није тачно", додао је министар Касиповић.

Нацрт Закона о одузимању имовине која је проистекла извршењем кривичног дјела, упућен је у јавну расправу у трајању од 30 дана.Подијелите страницу

Copyright © 2014. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.