Sign In

Новим законом до ефикаснијег ликвидациониог поступка

Објављено:

​Посланици Народне скупштине Републике Српске, усвојили су данас, у оквиру Шесте редовне сједнице Народне скупштине Републике Српске, у Бањој Луци, Приједлог закона о ликвидационом поступку.

Министар правде у Влади Републике Српске Антон Касиповић је, образлажући ово законско рјешење, рекао да је његов циљ ефикаснији, бржи и економичнији ликвидациони поступак.

"Једну од новина у овом закону, у односу на важећи, представља прописивање одредаба које се односе на уновчење имовине у ликвидационом поступку, и то непокретне и покретне, као и имовине без и са теретима", рекао је министар Касиповић.

Он је истакао да су детаљније прописане обавезе и дужности ликвидационог управника, те одговорности за штету коју проузрокује власницима капитала пословног субјекта и повјериоцима у току вршења радњи у ликвидационом поступку, као и новчане казне које се могу изрећи ликвидационом управнику у случају повреде одредаба овог закона.

"Један од основних циљева ликвидационог поступка је намирење повјерилаца ликвидационог дужника, те расподјела остатка ликвидационе масе сразмјерно учешћу у власништву, односно одлуци власника капитала пословног субјекта о расподјели ликвидационе масе", навео је министар Касиповић.Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.