Sign In

Одржана Јавна расправа о Нацрту Закона о Правобранилаштву Републике Српске

Објављено:

​Јавна расправа о Нацрту Закона о Правобранилаштву Републике Српске одржана је данас, у малој сали Народне скупштине Републике Српске.

Помоћник министра правде у Влади Републике Српске Јелена Вукадиновић је навела да је овим законским рјешењем дата могућност да градови, који у свом саставу немају општине, могу, непосредно или самостално, заступати своја права и интересе пред судом те другим надлежним органима у имовинско-правним споровима.

"О овоме ће одлуку доносити градоначелник за сваки конкретан предмет", рекла је Вукадиновићева, те додала да би требало да сви заинтересовани, нарочито стручна јавност, коментарима и критикама помогну ресорном министарству да побољша текст нацрта закона, како би добили најбоља рјешења.

Она је истакла да је ово значајан закон, којим се регулише организација, надлежност, рад и послови Правобранилаштва Републике Српске као органа који заступа имовинска права и интересе Српске, јединица локалне самоуправе и осталих субјеката.

Народна скупштина Републике Српске је на 20. редовној сједници одржаној у јулу утврдила Нацрт закона о Правобранилаштву Републике Српске и упутила га у јавну расправу.Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.