Sign In

Апликација за пријаву сумње на корупцију ускоро и на интернет страницама правосудних институција

Објављено:

Апликација за пријаву сумње на корупцију и других неправилности (АПК), којом грађани, путем интернета, могу пријавити сумњу на корупцију на сајту Владе Републике Српске и свих њених министарстава, представљена је данас, у Бањој Луци, за правосудне институције у Републици Српској.

Представници  Министарства правде и Министарства унутрашњих послова у Влади Републике Српске, упознали су представнике правосудних институција, са обавезама и активностима које сe односе на обезбјеђење инсталисања ове апликације те о правилном начину поступања у вези са доспјелим пријавама.

Такође, постављен им је рок да, до 15. марта 2018. године, донесу и усвоје интерно Упутство о поступању по пријави сумње на корупцију, а којим ће детаљно уредити сва питања која се односе на нaчин подношења и примања пријаве корупције, нaчину oствaривaњa прaвa и зaштите приjaвиoцa и друга питања која су од значаја за пријаву корупције.

Комисија за спровођење Стратегије за борбу против корупције Републике Српске је на сједници одржаној 15. маја 2017. године, усвојила закључак да се предметна АПК апликација инсталише на интернет старницама свих субјеката јавног сектора у Републици Српској, са циљем да се, свим корисницима интернет мреже, омогући пријављивање корупције.Подијелите страницу

Copyright © 2014. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.