Sign In

Регистрација електронским путем само за домаћа правна и физичка лица

Објављено:

Посланици Народне скупштине Републике Српске усвојили су данас, у оквиру Шесте редовне сједнице, у Бањој Луци, Приједлог закона о измјенама и допунама Закона о регистрацији пословних субјеката.

Наведеним законским рјешењем  утврђено је да ће регистрација електронским путем бити могућа само за домаћа правна и физичка лица.

Министар правде у Влади Републике Српске Антон Касиповић истакао је да се, за страна физичка и правна лица, квалификовани електронски сертификат неће издавати, што ће бити омогућено у сљедећој фази реформе регистрације пословних субјеката.

Он је навео да се разлике овог рјешења у односу на Нацрт закона односе на детаљнији поступак електронске регистрације у вези са потврдом пријема е-пријаве и достављањем докумената уз е-пријаву.

"Такође, разлике су и у вези са подацима које регистарски суд провјерава путем регистра надлежних органа достављањем рјешења о упису пословног субјекта на основу е-пријаве, улагањем жалбе на рјешење и плаћањем судске таксе у поступку резервације пословног имена, чија ће висина бити уређена Законом о судским таксама", рекао је министар Касиповић.

 Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.