Sign In

Потписан меморандум о измиривању обавеза у вези са трошковима превоза радника

Објављено:

Потпредсједник Владе Републике Српске Антон Касиповић потписао је данас, у Бањој Луци, у име Владе Републике Српске, Меморандум о измиривању обавеза насталих поводом извршења одлука Уставног суда Републике Српске везано за измиривање трошкова превоза радника, са представницима гранских синдиката.

Меморандум су потписали предсједници Синдиката образовања, науке и културе, Драган Гњатић, Синдиката унутрашњих послова Аница Јондић, Синдиката управе Божо Марић и Синдиката правосуђа Синиша Петровић.

Меморандум предвиђа да се накнада  трошкова превоза, приликом доласка на посао и повратка са посла, исплаћује у складу са одредбама посебних колективних уговора, и то за раднике којима је мјесто становања удаљено од радног мјеста преко четири километра, у висини пуне цијене превозне карте у јавном саобраћају или уговорене цијене мјесечне карте код овлашћеног превозника.

Такође, потписници Меморандума су се сагласили да се обавезе настале ради извршења одлука Уставног суда Републике Српске за период 2016. и 2017. године, а  које нису утужене, почну измиривати након реализације Меморандума о разумијевању о измиривању обавеза из претходног периода закљученог дана, 21.04.2017. године, и то у шест рата.            

Влада Републике Српске, уважавајући досадашњу међусобну сарадњу и нужност постојања социјалног дијалога на партнерским основама, изражава спремност да и убудуће са синдикатима разговара о свим питањима везаним за остваривање права и обавеза прописаних колективним уговорима.

Потписивању Меморандума у Административном центру Владе Републике Српске присуствовали су министар унутрашњих послова Српске Драган Лукач, министарка управе и локалне самоуправе Лејла Решић те министар просвјете и кутуре Дане Малешевић.Подијелите страницу

Copyright © 2014. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.