Sign In

Помоћник министра Малетић данас у Шамцу посјетио фармере

Објављено:

​​​

С циљем упознавања са актуелном ситуацијом у производњи говеђег и свињског меса, конзумних јаја и млијека помоћник министра за ресор пољопривреде и прехрамбене индустрије Зоран Mалетић и начелник Одјељења за сточарство Младен Стојановић састали су се данас са пољопривредним произвођачима из општине Шамац.
Овом приликом посјетили су фарму Стојана Маринковића, чија је основна дјелатност производња прасади за даљи тов.
Помоћник Малетић посјетио је и Чеду Боројевића, произвођача млијека, који посједује 200 музних крава, а чија је производња на годишњем нивоу 1.300.000 литара.
Уприличена је и посјета фарми Браћа Павловић, који имају инсталисане капацитете за 3000 јунади у тову, као и предузећу Агрекс д.о.о. Доњи Жабар, које је лидер у производњи конзумних јаја у Републици Српској и Босни и Херцеговини. Предузеће Агрекс има инсталисане капацитете за 300.000 кљунова, а поред тога, имају и 200 јунади у тову.
На састанцима је било ријечи и о питању заштите домаће производње у БиХ, као и о актуелним подстицајним мјерама Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Српске, када је у питању производња млијека, говеђег и свињског меса, конзумних јаја, али и за капитална улагања.Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.