Sign In

Консултативни састанак око ублажавања посљедица суше

Објављено:

​​

Министар пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Српске проф.др Стево Мирјанић организовао је данас у Бањалуци радно-консултативни састанак са представницима републичких удружења пољопривредника, а поводом утицаја суше на пољопривредну производњу у 2017.години.
Закључено је да се Влади Републике Српске предложе могуће мјере за ублажавање посљедица суше, те осталих елементарних непогода, на пољопривредну производњу у 2017.години.
На састанку је констатовано да је ситуација у аграрном сектору, усљед изразито неповољних временских прилика, тешка и да су приноси у биљној производњи до сада умањени за око 40 одсто. Томе треба додати штете у сточарској производњи које тек требају да буду анализиране.
Министарство ће идуће седмице за Владу Републике Српске припремити нову анализу и процјену штета, а осим мјера које ће предложити Министарство на ублажавању посљедица штета, биће уврштен и један дио примједби које су изнијели представници удружења пољопривредника.
Министар Мирјанић је упознао пољопривреднике да су јуче сви подстицаји из 2016.године исплаћени, да је исплаћено и 10 милиона КМ по основу подстицаја за 2017.годину, те да ће се наставити са исплатама подстицаја за 2017.годину и у наредном периоду.​​Подијелите страницу

Copyright © 2014. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.