Sign In

Објављене измјене Правилника за подстицаје и списак откупљивача јунади

Објављено:

​​Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Српске обавјештава јавност да су данас у Службеном гласнику Републике Српске објављене измјене и допуне Правилника о условима и начину остваривања новчаних подстицаја за развој пољопривреде и села, којима се дефинишу права на подстицајна средства за интервентни откуп утовљене јунади.

Право на подстицајна средства имају откупљивачи јунади са сједиштем у Републици Српској, који су се пријавили на Позив за изражавање интереса за интервентни откуп тржишних вишкова јунади и који су извршили интервентни откуп јунади минималне масе 550 килограма од домаћих узгајивача по минималној цијени од 3,90 КМ по килограму живе мјере, у периоду од 20.октобра 2019.године до 31.јануара 2020.године.
Подстицајна средства се утврђују након обраде свих приспјелих захтјева, у складу са износом који је утврђен Планом коришћења средстава за 2020.годину, на основу одобрених јединица мјере (килограма) у износу од 0,30 КМ по килограму живе мјере за извезена жива грла и 0,70 КМ по килограму живе мјере за грла откупљена за клање или прераду и додатних 0,10 КМ по килограму меса задње четвртите трупа који се замрзава.
Количине откупљене јунади за које откупљивачи могу остварити право на подстицајна средства не могу бити веће од откупних квота утврђених на поснову пријаве на Позив за изражавање интереса за интервентни откуп.
На интернет страници Министарства објављене су и измјене и допуне Правилника као и списак откупљивача са одређеним откупним квотама.Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.