Sign In

Објављен позив за откуп јунади

Објављено:

​​

На основу Закључка Владе Републике Српске од 31.10.2019. године о потребном хитном интервентном откупу тржишних вишковa товних јунади, Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде позива откупљиваче јунади са сједиштем у Републици Српској, а који су регистровани за обављање дјелатности клања, прераде и извоза живих животиња, за изражавање интереса за интервентни откуп јунади минималне тежине 550 кг живе мјере од домаћих узгајивача у периоду до 31. јануара 2020. године.
Право на изражавање интереса имају откупљивачи јунади, који имају ветеринарски контролни број или идентификациони број фарме за субјекте који врше извоз, а према евиденцијама Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Српске и који доставе  документацију која је прецизирана у Позиву за изражавање интереса, којег откупљивачи могу преузети на интернет страници Министарства.
Количине за које откупљивач изражава заинтересованост не могу бити мање од 200 грла за период откупа.
Осим Позива, откупљивачи на интернет страници Министарства могу пронаћи и списак произвођача јунади, према евиденцији Агенције за аграрна плаћања Републике Српске.
Рок за изражавање интереса је до петка, 8.11.2019 године до 10 часова. Пријаве на позив се достављају лично или путем електронске поште на адресу Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Српске, mps@mps.vladars.net.

Све информације у вези списка произвођача јунади могу се добити на телефон 051 338 330 или мејл r.vucanovic@mps.vladars.netПодијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.