Sign In

Министар

Објављено:

Министар: Неђо Трнинић

Неђо Трнинић, рођен је 25.4.1956. године у Рамићима, у општини Кључ. Завршио је Машински факултет у Бањалуци.
Радио је као професор у Средњошколском центру у Кључу. Као успјешан привредник био је управник производње у Фабрици масивног намјештаја ''Превија'' у Кључу, технички руководилац електромашинског одржавања у Руднику олова и цинка ''Сасе'' Сребреница, а потом и технички директор у Фабрици за прераду лаких, обојених и племенитих метала ''11. март'' Сребреница.

Од 2000. године је генерални директор „Фабрике за поцинчавање“ д.о.о. Сребреница, које је за успјешно пословање у три наврата, од стране Привредне коморе Републике Српске, проглашавано за једно од три најуспјешнија предузећа Српске.

Предсједник је Савјета Подручне привредне коморе Бијељина и члан Управног одбора Привредне коморе Републике Српске за област металне индустрије. Стални је  судски вјештак машинске струке.

Био је одборник у Скупштини општине Братунац, а од 2010. до 2014. године посланик у Народној скупштини Републике Српске.

За успјешан рад у привреди, добитник је више награда и друштвених признања.

Учесник је Одбрамбено-отаџбинског рата Републике Српске.

Живи у Братунцу, ожењен, отац два сина.

По националности – Србин.


Надлежности:

Министар, у оквиру својих овлашћења:

  • представља министарство, руководи министарством и одговоран је за радне активности унутар њега, за материјално-финансијско пословање министарства, као и за рад републичких органа и управа под јурисдикцијом министарства;
  • остварује сарадњу са органима и институцијама Босне и Херцеговине и Федерације Босне и Херцеговине, са међународним организацијама као и сарадњу са републичким органима и организацијама;
  • доноси проведбене прописе када је за то законом овлашћен (правилнике, наредбе и упутства);
  • доноси рјешења о пријему радника на основу спроведеног поступка, покреће поступак и изриче мјере за повреде радних дужности радника, даје налоге за употребу финансијских средстава у оквиру буџета министарства, одобрава службена путовања радника министарства, доноси рјешења о коришћењу годишњих одмора, плаћеног и неплаћеног одсуства радника, те остварује друга овлашћења која су утврђена законом, другим прописима и општим актима.

 Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.