Sign In

Министар Чубриловић разговарао са представницима ваздушног саобраћаја

Објављено:

Министар саобраћаја и веза у Влади Републике Српске, Недељко Чубриловић, разговарао је данас са директором Републичке дирекције за цивилну ваздушну пловидбу Дамиром Ћопићем, в.д. директора „Аеродроми Републике Српске“ Даворином Михићем, директором авио-компаније „Sky SrpskaЗораном Ињцем и в.д. директора „Аеродром Требиње“ Пером Мунишићем о актуелним питањима у вези са приједлозима из Преднацрта економске политике за 2013. годину, којом је, између осталог, передвиђено припајање  ЈП „Аеродром Требиње“ предузећу „Аеродроми Републике Српске“, као  и гашење компаније „Sky Srpska“.

Предвиђено је да ће активности ЈП „Аеродром Требиње“ бити пренесене на предузеће „Аеродроми Републике Српске“, а да запослени у садашњем предузећу буду ангажовани у ЈП „Аеродроми Републике Српске“. Такође је истакнуто да би и дио послова компаније „Sky Srpska“ преузело предузеће „Аеродроми Републике Српске“, док би се питање радника вршило у складу са Законом о раду.

Министар Чубриловић је истакао значај обезбјеђивања 3,5 милиона КМ за задржавање међународне лиценце за рад бањалучког аеродрома, подсјећајући на стратешки значај развијања авио сабраћаја и бањалучког аеродрома.

 

Преднацртом економске политике предвиђено је да ће сви субјекти цивилног ваздухопловства Републике Српске у 2013. години спроводити потребне активности у циљу развоја ваздушног саобраћаја, а са циљем оживљавања редовног међународног саобраћаја са бањалучког аеродрома.

 Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.