Sign In

Усвојен Приједлог Закона о измјени и допунама Закона о жељезницама Републике Српске по хитном поступку

Објављено:

​Влада Републике Српске усвојила је данас, 12.10.2017. године, Приједлог Закона о измјени и допунама Закона о жељезницама Републике Српске, по хитном поступку.

Разлози за доношење овог закона садржани су у неопходности прецизирања појединих  рјешења којa су карактеристичнa за радне односе у „Жељезницама Републике Српске", а које је, у складу са Законом о раду могуће и допуштено, другим законом ријешити на другачији начин. „Жељезнице Републике Српске" предузеле су активности на спровођењу поступка реструктурирања, у склопу ког је неопходно ријешити и питање вишка радника у овом предузећу.

​Предложеним Законом о измјени и допунама Закона о жељезницама Републике Српске прописује се изузетак за престанак радног односа у случају када се у жељезницама Републике Српске приступи реорганизацији. На овај начин би се омогућило брже рјешавање питања вишка радника у жељезничком саобраћају и ублажиле би се посљедице проглашавања технолошког вишка радника. Привредно друштво би, већ након ступања на снагу овог закона, могло да ријеши питање пензионисања око 260 радника, како би са мање оптерећења наставило поступак реструктурирања. Подијелите страницу

Copyright © 2014. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.