Sign In

Народна скупштина РС: Усвојен Закон о републичкој управи

Објављено:

​​Народна скупштина Републике Српске усвојила је синоћ (5.12.2018.) по хитном поступку Закон о републичкој управи, којим се оснивају министарство привреде и предузетништва, министарство енергетике и рударства, министарство за научнотехнолошки развој, високо образовање и информационо друштво, те министарство за европске интеграције и међународну сарадњу.

Као самостална републичка управна организација оснива се републички секретаријат за расељена лица и миграције које преузима послове Министарства за избјеглице и расељена лица, које престаје са радом, наводи се у образложењу овог закона.

Усвајањем овог закона, за који су гласала 53 посланика, мијења се организација и област рада одређених министарстава у циљу функционалније организације прилагођене савременим кретањима.

Министар управе и локалне самоуправе Репиублике Српске Лејла Решић рекла је у завршној ријечи да је од велике важности доношење овог законског рјешења по хитном поступку.

Подсјетила је да је разлог за доношење овог закона садржан у потреби реорганизације републичке управе ради функционалније организације Владе прилагођене савременим кретањима са фокусом на привреду, нове технологије, информатизацију друштва, те унапређење конкурентности привреде.

Решићева је изразила захвалност народним посланицима на конструктивној расправи о овом закону. ​​​Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.