Sign In

Решић-Ровер: Ове године израда стратегије за националне мањине

Објављено:

 Министар управе и локалне самоуправе Републике Српске Лејла Решић најавила је данас (16.1.2019.)  да ће  Министарство и Савез националних мањина Српске ове године радити на изради стратегије која ће допринијети рјешавању проблема националних мањина у Српској.
"Ми до сада нисмо имали стратешки документ који се бави питањима националних мањина, а без тог кровног докуемнта  Савез не може аплицирати према ЕУ фондовима", појаснила је Решићева. 

Она је након радног састанка са предсједником Савеза националних мањина Републике Српске Фрањом Ровером новинарима у Бањалуци рекла да им је у плану да до априла имају нацрт документа како би био прослијеђен Народној скупштини Српске. 

"Очекујемо активно учешће свих удружења и локалних заједница које раде са националним мањинама - да нам дају сугестије и идеје да тај кровни документ, који нам је врло важан, буде прихватљив и квалитетан за све на које се односи", навела је Решићева и појаснила да је већ формирана радна група која ће у наредним данима почети да ради на овом документу. 

Решићева је подсјетила да је Савез националних мањина Републике Српске већ десет година удружење од јавног интереса. 

Предсједник Савеза националних мањина Републике Српске Фрањо Ровер навео је да у овој години Савез има пуно посла те изразио увјерење да ће и  начин финансирања удружења у овој години бити квалитетнији, да ће им транше бити редовније и квартално исплаћиване. 

Он је рекао да су од Министарства за ову годину тражили више средстава, која су у прошлој износила 27.000 КМ. 

Ровер сматра да ће стратегија допринијети рјешавању проблема националних мањина.​

​​Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.