Sign In

Нерадни дани за надолазеће празнике

Објављено:

​​У складу са Законом о празницима Републике Српске („Службени гласник РС“, број 43/07) и Законом о Дану Републике Српске („Службени гласник РС“, број 113/16) нерадни дани су: 
 
• Нова година, 01.01.2019.године (уторак) и 02.01.2019.године (сриједа)
• Дан Републике Српске, 09.01.2019. године (сриједа)
 
У дане празника Републике не раде републички органи и организације, органи јединице локалне самоуправе, предузећа, установе и друге организације и лица која професионално обављају услужне и производне дјелатности.
 
Вјерски празник је православни Божић, који се празнује на Бадњи дан и дан Божића, тако да вјерници православне вјероисповијести имају право на плаћени изостанак са радног мјеста 06.01.2019.године (недјеља) и 07.01.2019.године (понедјељак).
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Министарство  управе и локалне самоуправе Републике Српске подсјећа јавност да је, на сајту Владе Републике Српске, објављен Календар републичких и вјерских празника у Републици Српској за 2019. годину.
 
На овај начин, грађани Српске су информисани о предстојећим празницима у наредној години а о сваком појединачном празнику, ресорно министарство ће објављивати саопштење за јавност.Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.