Sign In

НС РС: Размотрен Приједлог Закона о регистру запослених код корисника буџетских средстава

Објављено:

Помоћник министра управе и локалне самоуправе Српске Никола Кнежевић, рекао је данас (13.12.2017.) да би усвајањем Приједлога закона о регистру запослених код корисника буџетских средстава Републике - по хитном поступку били створени услови за прецизније и ефективније праћење броја запослених, а с циљем ефикасније државне управе и контроле коришћења буџетских средстава за лична примања запослених.
Кнежевић је навео да се законом, који је новина у овдашњем правном систему, успоставља регистар запослених код корисника буџетских средстава и таксативно наводе корисници тих средстава, а прописује се садржај и начин вођења регистра, као и заштита и доступност података.

"Доношењем овог закона стварају се претпоставке за успостављање ефикасније и ефективније државне управе, а сходно Рефомској агенди, која ће допринијети унапређивању свеукупног амбијента у Републици Српској", нагласио је Кнежевић, представљајући законско рјешење посланицима у Народној скупштини Српске.

У тексту приједлога овог закона наведено је и да ће његово доношење допринијети испуњавању обавеза садржаних у члану 111. Споразума о стабилизацији и придруживању БиХ ЕУ које се односе на реформу јавне управе.

О овом приједлогу закона није било посланичке расправе.
​​​Подијелите страницу

Copyright © 2014. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.