Sign In

Српска има регистар државних службеника и намјештеника

Објављено:

Република Српска има регистар државних службеника и намјештеника који је презентован Свјетској банци. Све податке води Агенција за државну управу Републике Српске, чиме се демантују  информације у јавности да Српска не посједује исти.

Тенденције су да се овај регистар у наредном периоду прошири односно да се у овој години законски уреди и регистар запослених у јавном сектору односно фондовима, јавним предузећима и јавним установама. У фази је, такође и успостављање јединственог регистра запослених у градским и општинским управа у Републици Српској.

Република Српска има јасно опредјељење да гради транспарентну јавну управу и тај пут је изабрала још 2008. године, када се у законским рјешењима почело радити и на повећању нивоа транспарентности и одговорности  управе и  државних службеника. Такође, законом је уређен и систем плата у републичкој управи и јавним службама.

Реформа јавне управе је процес који траје. Република Српска активно ради са Европском комисијом, по принципима СИГМЕ и све њихове препоруке уврштава у своја законска рјешења. ​​Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.