Sign In

Oдржана 184. сједница Владе Републике Српске

Објављено:

Влада Републике Српске прихватила је данас, 05. јула 2018. године, на 184. сједници одржаној у Бањалуци, Информацију о „Индивидуалном партнерском акцијском плану о сарадњи БиХ и НАТО за период 2017-2019.године".

Влада Републике Српске није сагласна са предложеним „Индивидуалним партнерским акцијским планом о сарадњи БиХ и НАТО за период 2017-2019. године" и тражи од Савјета министара БиХ да исти не усвоји све док се не усагласи са свим релеватним институцијама у БиХ.

Задужује се Министарство за економске односе и регионалну сарадњу да о Закључку Владе Републике Српске упозна Савјет министара БиХ, те да заједно са Министарством унутрашњих послова Републике Српске информише Владу о даљим активностима у наведеној области.

 

Влада Републике Српске усвојила је Информацију о успостављању Завода за стручно образовање и цјеложивотно учење и модернизације Педагошког завода Републике Српске на основу Студије изводљивости.

Задужује се Министарство просвјете и културе да у сарадњи са Заводом за образовање одраслих и Републичким педагошким заводом Републике Српске спроведе активности дефинисане Стартегијом и Акционим планом развоја образовања Републике Српске за период 2016 – 2021. године, те Студијом изводљивости о успостављању Завода за стручно образовање и цјеложивотно учење и модернизацији Педагошког завода Републике Српске.

Задужују се Министарство просвјете и културе и Министарство финансија да сукцесивно до 2021. године обезбједе средства за рад Завода за стручно образовање и цјеложивотно учење.

 

Влада Републике Српске донијела је Рјешење о давању сагласности Министарству за избјеглице и расељена лица за утрошак новчаних средстава у укупном износу од 293.232,00КМ, са позиција Дознаке за рјешавање проблема интерно расељених лица - 38.515,00 КМ, Дознаке за финансирање повратка у Федерацију БиХ - 31.717,00 КМ, Трансфери јединицама локалне самоуправе за финансирање интерно расељених лица - 80.000,00 КМ, Дознаке за финансирање повратка у Републику Српску - 26.000,00 КМ, Капитални грантови за рјешавање проблема интерно расељених лица - 10.000,00 КМ и Капитални грантови за финансирање повратка у Републику Српску - 107.000,00 КМ.

 

Влада Републике Српске прихватила је Информацију о одобрењу финансијских средстава за набавку медицинског апарата-мамограф са дигитализацијом за ЈЗУ Дом здравља „Свети Сава" Теслић. Задужује се Министарство финансија Републике Српске да обезбиједи средства за ову намјену из средстава буџетске резерве у износу од око 160.000,00 КМ без ПДВ-а.

 

Влада Републике Српске донијела је Одлуку о давању сагласности на распоред средстава за ловство за 2018. годину Министарству пољопривреде, шумарства и водопривреде са позиције Субвенције нефинансијским субјектима у области ловства, у укупном износу од 100.000,00 КМ.

Средства из тачке се распоређују за:  пројекте који имају за циљ развој и унапређивање ловства у износу од 80.000,00 КМ и накнаду штете од дивљачи која се исплаћује из буџета Републике Српске, у износу од 20.000,00 КМ.

​​Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.