Sign In

Одржан састанак о питањима националних мањина у БиХ

Објављено:

Представници Владе Републике Српске одржали су данас, у Бањалуци, заједнички састанак са представницима Савеза националних мањина Републике Српске, Савјета националних мањина Народне скупштине Републике Српске и Вијећа народа Републике Српске – Клуб делегата из реда осталих народа.

На састанку, који је био одржан у просторијама Савеза националних мањина Републике Српске, разматрана је радна верзија Стратешке платформе за рјешавање питања националних мањина у БиХ.

Влада Републике Српске раније је подржала израду овог документа, именујући своје представнике у радну групу за израду Стратешке платформе.

Учесници данашњег састанка су се сагласили да је предложени документ потребно значајно унаприједити, прије његовог усвајања.

Савез националних мањина Републике Српске, Савјет националних мањина Народне скупштине Републике Српске и Вијеће народа Републике Српске – Клуб делегата из реда осталих народа ће, у року од 15 дана, доставити своје примједбе на предложени документ Влади Републике Српске.

Договорено је да се за Републику Српску изради акциони план, са прецизираним временским периодом, у којем ће бити извршене мјере и активности, с циљем унапређења положаја националних мањина.Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.