Sign In

Oдржана 110. сједница Владе Републике Српске

Објављено:

​​

Влада Републике Српске донијела је данас, на 110. сједници, у Бањалуци, Рјешење о одобравању  уплата доприноса за пензијско и инвалидско осигурање за осигуранике у бившим државним предузећима, акционарским друштвима у већинском власништву Републике и земљорадничким задругама који  са  стажом  осигурања  за  који  ће  бити уплаћен  допринос  испуњавају  услове  за  остваривање  права  на  старосну  пензију  до 31.12.2017. године.

Уплата доприноса ће се извршити из средстава за социјално збрињавање радника, након усаглашавања износа између Фонда за пензијско и инвалидско осигурање и Комисије за социјално збрињавање радника. Задужује се Фонд за пензијско и инвалидско осигурање Републике Српске  да за уплатиоце доприноса, правне сљедбенике, односно  осигуранике, уколико нема уплатиоца доприноса, објави јавни позив за кориштење наведених средстава.​

Влада Републике Српске прихватила је Информацију о одржаном састанку са представницима Удружења превозника за унутрашњи и међународни транспорт Републике Српске.

Влада Републике Српске позива Министарство комуникација и транспорта БиХ:

- да омогући рад превозницима са важећим ентитетским лиценцама и да стави ван снаге спорни Правилника о условима за издавање лиценци и квалификационе картице возача те приступи изради нових аката у сарадњи са надлежним ентитетским  министарствима и

- да заједно са надлежним органима покрене рјешавање питања неусловних царинских терминала и рада царинских органа и граничне полиције у циљу смањења дугих задржавања на царинским терминалима и граничним прелазима.

Задужује се Министарство саобраћаја и веза да упозна представнике Републике Српске у заједничким органима БиХ са Информацијом о одржаном састанку са представницима Удружења превозника за унутрашњи и међународни транспорт Републике Српске и закључком Владе Републике Српске.

Влада Републике Српске донијела је Одлуку о усвајању Плана рада Инвестиционо-развојне банке Републике Српске а.д. Бања Лука за 2017. годину са Финансијским планом и донијела Правила пласмана средства по кредитним линијама и зајмовима Инвестиционо-развојне банке Републике Српске.

Влада Републике Српске донијела је Одлуке о давању сагласности Министарству здравља и социјалне заштите на План утрошка средстава, за период 01.01. – 31.12.2016. године.

Одобрена средства дозначиће се Организацији ампутираца ,,УДАС" Републике Српске, за реализацију промоције и афирмације приступа заснованог на људским  правима  у  рјешавању  проблема  особа  са  инвалидитетом,  у  износу  од 60.000,00 КМ, Савезу дистрофичара Републике Српске, 18.000,00 КМ, Савезу глувих и наглувих Републике Српске, 30.000,00 КМ, Савезу слијепих Републике Српске, 32.500,00 КМ, Савезу параплегичара,  обољелих  од  дјечије  парализе  и  осталих  тјелесних инвалида Републике Српске 32.500,00 КМ, Савезу удружења за помоћ ментално недовољно развијеним лицима Републике Српске, 32.500,00 КМ и Савезу добровољних давалаца крви Републике Српске, 26.000,00 КМ.

Влада Републике Српске донијела је Одлуку о давању сагласности на План рада и Финансијски план Фонда за заштиту животне средине и енергетску ефикасност Републике Српске за период 01.01. – 31.12.2017. године.

Влада Републике Српске донијела је Одлуку о давању сагласности на Програм рада са финансијским планом ЈУ Пољопривредени институт Републике Српске, за 2017. годину.

 Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.