Sign In

Саопштење за јавност - Уговор о оснивању транспортне заједнице

Објављено:

​​Влада Републике Српске на данашњој сједници усвојила је закључак којим прихвата Нацрт уговора о оснивању транспортне заједнице Југоисточне Европе под условом да Савјет министара БиХ усвоји закључак којим ће се утврдити да у дефинисању ставова испред БиХ, а који ће бити презентовани у оквиру Секретаријата транспортне заједнице, учествују три надлежна министарства – Министарство комуникација и транспорта БиХ, Министарство комуникација и транспорта ФБиХ и Министарство саобраћаја и веза Републике Српске.

Влада Републике Српске тражи да тако усаглашене и дефинисане ставове наизмјенично презентују и заступају надлежни министри Савјета министара БиХ, Федерације БиХ и Републике Српске  по систему ротације.

На овај начин Република Српска је показала интерес за приступање Транспортној заједници Југоисточне Европе и спремност на сарадњу, те очекујемо од надлежног министарства и Савјета министара БиХ сарадњу и координацију како на овом, тако и на свим другим питањима значајним за Републику Српску и БиХ.

Подсјећамо да је Дејтонским споразумом и Уставом БиХ транспортна инфраструктура у надлежности ентитета, те тражимо пуно уважавање ставова Републике Српске.Подијелите страницу

Copyright © 2014. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.