Sign In

Конкурс за суфинансирање културних пројеката

Објављено:

Министарство просвјете и културе Републике Српске објавило је Јавни конкурс за суфинансирање јавних потреба у култури Републике Српске за 2018. годину, са планираним износом од 650.000 марака, и Јавни конкурс за суфинансирање пројеката културног стваралаштва националних мањина у 2018. години, са планираним износом од 40.000 марака.

У складу са Правилником о суфинансирању јавних потреба у култури Републике Српске, расписано је осам појединачних конкурса из области културе и умјетности и то из: филмске умјетности, позоришне умјетности, књижевних манифестација, издаваштва, музичке и музичко-сценске умјетности, визуелне умјетности и мултимедије, културног насљеђа и културно-умјетничког аматеризма те пројеката културног стваралаштва националних мањина Републике Српске.

Новина у односу на претходне године је да ће бити суфинансирани пројекти из области културног насљеђа који се односе на промоцију и популаризацију, односно истраживање, заштиту и очување културног насљеђа.

Право подношења пријава на јавни конкурс имају правна лица регистрована за обављање културно-умјетничке дјелатности на територији Републике Српске, као и јавне установе културе чији је оснивач јединица локалне самоуправе, и то искључиво са пројектима за које је планирано више извора финансирања, водећи при том рачуна да предвиђено суфинансирање од стране Министарства просвјете и културе не прелази 70 одсто од укупног буџета пројекта.

Процјену, стручно вредновање и бодовање пријављених пројеката, на основу посебних критеријума прописаних за сваку област посебно те одредби о начину бодовања пројеката, вршиће стручне комисије које ће именовати министар просвјете и културе.

Подносиоци пријава сву потребну документацију треба да доставе у складу са одредбама сваког појединачног конкурса и на обрасцима које је прописало Министарство просвјете и културе. Неблаговремене, недопуштене, неразумљиве или непотпуне пријаве неће бити узете у разматрање.

Више информација о конкурсу и самој процедури те најчешће постављаним питањима садржи Водич кроз јавне конкурсе за суфинансирање пројеката из области културе и умјетности, који је доступан уз пратећу документацију.

Сви конкурси, уз пратеће неопходне обрасце за пријаву те обрасце за процјену квалитета пријављених пројеката, доступни су на порталу Владе Републике Српске - на страници Министарства просвјете и културе Републике Српске (www.vlаdаrs.nеt) и на порталу еКултура (www.ekulturars.com).

Конкурси остају отворени 30 дана од дана објављивања, односно до 10. маја 2018. године.​Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.